Strålbehandlingen i gång

Dag nr tre idag, av 25. Här skulle man nog allt önska sig digital och mobil utveckling. Känns liksom lite onödigt att släpa sig in till kliniken för ca 5 minuter. Och då har jag inte ens så lång väg men det tar ungefär en timme då jag åker kommunalt. Med diverse snuskgubbar och hostande tanter. I detta glest befolkade land finns det en och annan som har >100km till sin klinik. Suck. Tänk om man kunde uppfinna en app som med hjälp av mobilens kamera kunde skicka strålarna på rätta platser digitalt (det är jättenoga så inte t.ex. hjärtat får strålning). Kan väl inte vara omöjligt med tanke på alla möjliga finesser det finns nuförtiden. (där lät jag allt som en stenåldersgumma)

Nåväl, hur som helst så går det smidigt och tillsvidare smärtfritt. Eventuella biverkningar kommer 1-2 veckor efter att behandlingen börjat och kan vara som värst flera veckor efter att den tagit slut. Besvären blir som solbränna; klåda, utslag, svullnad osv. och behandlas med lätt salva och saltomslag. Under hela den här tiden ska man inte använda deodorant på den sidan och inte heller tvätta sig med tvål. Så den som vill bjuda in mig på kaffe eller gästa mig – om någon lukt uppenbarar sig samtidigt, kan det vara jag. Men var inte så hård. Jag är ju trots allt cancerpatient och mig måste man vara snäll med. Sådeså.

Kusligt Halloween-väder det var under jogging- och cykelturen ikväll. Wow!

7EA58D72-22B1-4C2E-B918-8015A05D79CA

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: