I svampskogen

I skrivande stund sitter jag i väntrummet till strålbehandlingen. Vackert väder idag också. Igår var det extremt varmt för oktober så det blev en dag utomhus. Visserligen hängde en del av kroppen innanför bilens väggar då jag städade den invärtes. Det blev aldrig av den där ena dagen för nån vecka sen som jag tänkt göra det och sen dess har det regnat och/eller blåst så pass att arbetet inte känts särskilt lockande. Men nu så. Hon glänser, röda diamanten min. Visserligen hörs det lite biljud som gnissel och gnäll men hon rullar på. 10 år ung och enligt besiktningsmannen rostig som om hon fiskats upp från havsbottnen. Men det syns inte utanpå. 

Svampskogen blev belöningen för allt slit (annat gårds- och hushållsarbete stod också på programmet. Inte bara biltvätt). Jag, yngsta flickan och hunden for iväg med burkar i högsta hugg. Hittade trattkantereller för en soppa ungefär. Sjuåringen tyckte vi skule plocka björkticka också. En svamp som man kan göra te av. Hon hade googlat. Jag vågade dock inte lita på hennes sakkunskap så trädsvampen fick bli kvar. 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: