Tillräckligt frisk för att vara sjuk

Det krävdes lite hjärngymnastik att komma fram till rätt avdelning i måndags. Dels är sjukhuskomplexet ett stort område av olika byggnader och dels pågår renoveringsarbeten på området. Jag hade inbokat tid för magnetröntgen före strålbehandlingen. Magnetröntgen för att kolla upp icke-ryggradsreumatism. Läkaren hör av sig nästa vecka.

Jag gick som vanligt till centret för cancersjukdomar och anmälde mig till automaten. Men i systemet fanns endast strålbehandlingen så jag gick till informationsdisken. Expediten intstruerade mig till en annan byggnad. Ut igen, traska runt staketen av byggnadsarbeten. Hittar en ny ingång, provar den. Med alternativen ”triangelsjukhuset” eller ”tornsjukhuset”. Ole, dole, doff –  väljer tornsjukhuset.

Vandrade omkring i en stor aula av väntande patienter och rullande sjukhusbäddar. Sen hittade jag en informationsskylt med avdelningen för ”röntgen”. Måste ju vara det. Också ”magnetröntgen” görs säkert där. Sagt och gjort, jag följer svarta linjen till ”röntgen” och anmäler mig vid disken igen (finns ingen automat. Annars hade jag valt den). Jag får nya instruktioner; fortsätt längs svarta linjen, ta hissen till våning T. Ok. Iväg igen. I något skede ser jag så vilsen ut så en manlig skötare undrar vad jag letar efter. Han visar mig vidare och efter några automatdörrar kommer jag äntligen fram. Puust! Tur att jag var i tid OCH hade förmåga att röra mig, kommunicera, följa instruktioner och navigera mig fram.

Nå. Det här var dock inte slutdestinationen *himlar med ögonen*. Nu fick jag anmäla mig och byta byxor. Jag valde de mörkare gröna. Men ångrade mig; borde ha ragit de rosa eftersom jag fick behålla min skjorta och den hade olika nyanser av rosa och pink. Storlek M. Trevligt! Bort med smycken och lösbröst men skorna och rocken fick vara på eftersom vi skulle gå ”yttre vägen”. Nu fick jag en lapp med instruktioner i tre steg. Ta hissen till 1. våningen. Följ svarta linjen. Vänta i väntrum 2. Det här fixade jag utan pit stops och utan att vistas utomhus?!

Väntade en stund och bevittnade finska nationalsången på tv. Vi har vunnit den senaste Formel 1 -deltävlingen ser det ut som. Efter en stund blev jag hämtad av en sköterska. Och nu gick vi utomhus. In i en barack som stod på gården. Ett himla skrammel i maskineriet och avbildningen gjord på ca 15 minuter. Jag kommer inte ihåg att den förra maskinen hade lika högt ljud. Tiden förgyller minnen, sägs det ju.

Suck. Att ”följa svarta linjen” var inte så enkelt som man kunde tänka sig. Men jag klarade mig som sagt och hann tillbaka till strålbehandlingen i god tid. Än finns det hjärn- och fysisk verksamhet i kroppen.

Tillräckligt frisk

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: