Fördelar

Jo, det finns det. Inget ont som inte har nåt gott med sig. I mitt fall åtminstone. Alla onda ting och tragiska livsöden går det kanske inte att hitta något ljus i. Åtminstone inte på direkten men jag har lyckan att ha en lååång lista på goda ting i vardagen och nu under helgen upplevde jag ett par.

Hemkommen efter ett härligt bröllop (TACK L&A samt barnvakterna!), inte så mycket sömn men pigg och nöjd. Det var jag som körde.  Skönt att komma smidigt hem från herrgården. Hade nog tagit ett och annat glas vin annars men söndagsstämningen kan man man ju inte klaga över! Den är bättre än efter det genomsnittliga bröllopsfirandet som undertecknad haft glädjen att närvara vid.

Att göra sig festfin. Utan hår och med två och en halv ögonfrans per öga var det en ganska snabb process. Strumpbyxorna (måste vara en man som uppfunnit dem) orsakade största krånglet. Märkte att jag lyckats sätta på dem bak-och-fram. Detta par råkade nämligen ha en lapp där bak, vilket jag inte märkt på strumpbyxor tidigare. Baby- och småbarnsstrumpisar är lätta att se skillnad på men dammodeller inte lika. Varför?! Hmpf. I brist på träning och erfarenhet har jag använt metoden att kolla in fotdelen. Man brukar se åt vilket håll fötterna vänder sig och på så sätt kunna lista ut vad som är fram och bak. Oavsett har man ju 50% chans att gissa rätt. Så gjorde jag igår och märkte ingen lapp förrän strumpbyxorna var på. Då börjar man inte med av och på igen. Näe. Inte jag iallafall. Risken att ha sönder dem är högre än 50%. Dessutom hade jag antagligen hunnit töja på rumpdelen redan, som egentligen var framdel, så att jag hade haft en kängurupåse runt magen. Så jag gick där gladeligen med lapp på magen. Och måste vrida och korrigera strumpbyxorna då och då, eftersom fotdelen började vrida sig. De satt ju åt fel håll. Suck. 

Men det var det ingen som märkte. Läs: påpekade. Det gör man väl inte. Jag blev till och med uppbjuden av den stilige kapten brudgummen så det kan ju inte ha varit SÅ illa med strumphälar på fotryggen. Tur jag hade långklänning! Annars hade jag nog tvingats vända på dem. Lantisen på fin fest. Dubbelsuck.

440FA3D8-2F86-4590-85C6-CF08D4D86A89

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: