Man lär så länge man lever

Jag och mina väninnor hade en intressant diskussion under vår sommarträff om att vara vegan och ta steget längre – hålla sig till såna produkter som dött av sig själv. Fallit från trädet eller busken till exempel. Det finns faktiskt en dylik diet! Det heter frukterianism och går alltså ut på att inte skada växten eller plantan. Det här lärde jag mig av filmen Notting Hill. Jo, har sett den förut men nu då jag ligger i halvdvala lämpar den sig för en ny omgång.

Som motvikt till romantiska komedier har jag mina studier. Förra veckan två närvarodagar och igår kom uppgifterna. Suck. Abstraktioner, datalogiskt tänkande, algoritmer och annat som hör till artificiell intelligens. Måste ta itu med uppgifterna omedelbart, innan koncepten helt försvinner ur hjärnkontoret. Mycket kaffe (som för stunden smakar illa) och fram med datalogiska tänkandet. Det finns väl nånstans. Och nej, pappa, jag behöver INTE hjälp. Det vet du! Barnvaktning nog titt som tätt men inte vad gäller att lösa tilings puzzle game med kortast möjliga drag. Du kan ju prova vad du kommer fram till och sen kan vi jämföra resultaten. Utgångsläget är följande:

4    2

6    1   3

7    5   8

Det ska alltså föreställa ett rutfält med en tom ruta och lösningen är att siffrorna kommer i rätt ordning 1 -> 8. Lycka till! Skoluppgiften tar inte slut där, må jag tillägga. Om nån tycker det här är enkelt. Hmpf.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: