Cytostatika 6/6

(bäst att uppdatera asap innan folk börjar ringa igen)

Lite nervöst var det inför blodproven som denna gång togs endast samma morgon som behandlingen var inplanerad, vilket alltså var igår. Hittills har de tagits föregånde fredag och de senaste gångerna har jag dessutom kommit pånytt på måndagen eftersom neutrofilerna varit för låga eller ett av levervärdena högt. Medan jag väntade på resultaten jobbade jag lite. Gick igenom ett EU-direktiv och utredde dess inverkan på vår verksamhet, gjorde agenda till fredagens möte och annat intressant.

Det kom ett sms om resultaten. Nu var allt perfekt! Liten överdrift där; visst har värdena småningom blivit sämre men de ligger fortfarande inom referensvärdena eller såpass lite över/under så behandlingen kan fortsätta som planerat. Rapporten av den flintskallige, tatuerade, manlige sjukskötaren (som tycker det är diskriminerande att knappen som man kallar på hjälp med har en bild på en kvinnlig sköterska) var ungefär ”riktig bra värden med tanke på hur länge behandligen och medicineringen pågått”. Rödbetsjuicen! Tömde (igen) en flaska under veckoslutet. Vill man bli frisk, så får man lida pin. Eller – vill man dricka vin, får man lida pin. Det blev lite sånt också nämligen.

Eftermiddagen och kvällen gick åt att leta efter festklänning inför lördagens bröllop. En utmaning i dessa mellansäsongstider. Men lyckades till sist hitta en kombination inom budgetramen som torde uppfylla kriterierna för att bli insläppt i såväl kyrka som festlokal. Hoppas jag. Satsar på att sympatipoängen täcker eventuellt gap mellan etiketten och min utstyrsel.

Knappt tolv timmar efter behandlingen och två doser capecitabine svagare, har jag så gott som inga känningar ännu. Nu blir det lunchförberedelser och biltvätt (insidan. Höstsolen är grym och avslöjar diverse kladd på fönstren samt damm på andra ytor). Förstaklassisten lovade jag möta från skolan och kombinerar det med rastning av hunden. Längre än det tänkte jag inte planera utan väntar på bakslag i måendet.

Regn och rusk bjöd gårdagen på.

Ingen fara brudparet L&A, jag kommer att vara mindre suddig på lördag. Finslipar dancemovesen också. Om nån tycker det är nödvändigt.

F0F7B7D4-4627-40F2-B1D1-B6479BAC2E9A

 

 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: