Tropiska nätter (och trumpiska dagar)

Varmt värre! De väder-pessimistiska nordborna, rasen som undertecknad representerar, har varit oroliga över att årets sommarvärme kom och gick i maj och början av juni. Men nähä. Midsommaren och den veckan vi var på Åland sänkte visserligen medeltemperaturen men nu är vi uppe i riktigt varma vågor! Eller luftströmmar kanske det heter. Officiellt har nätterna i södra Finland inte ännu uppnått gränsen för att vara ”tropiska” (gränsen är 20 grader). Men kommande natt och början av veckan ser ut att bli det. Puust! Men inte klaga, inte klaga. Tänk på snöslask och mörker. Leriga stövlar och snoriga ungar. Iskalla fingrar och hala gångvägar. Tända ljus, sprakande brasa. Inga myggor eller huggormar. Svalt i sovrummet. Mmmmmmm….. 

Jag var på en joggingrunda ikväll. Milen blev det. Och svettigt. Medan jag sprang (lunkade) funderade jag på just svettning. Att jag läst om en och annan bröstcancerpatient som lider av tuffa biverkningar och att värmen gör det extra jobbigt. De hormonella behandlingarna är jobbigare, visar min empiriska studie. Som är icke-vetenskaplig och har en obestämd felmarginal. Någon fördel med att vara en trippelnegativ och relativt ung patient. Då hjälper inte hormonbehandling, som ofta ska tas i flera års tid. Så den slipper man.

Imorgon är jag tvungen att släpa mig in till huvudstaden på förgiftning igen. Bäst att starta i god tid eftersom trafiken kan vara lite uppochner på grund av Trumpnissemötet där imorgon.

31D59E52-1A33-4BC2-9453-501569339ED3

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: