Varför säger du inte ‘tack’?

Härliga vinterdagar har vi bakom oss! Var ute på promenad med hunden och yngsta dottern i helgen. Hon kom på idén att samtidigt plocka upp hundbajs som lämnats här och var längs vägarna. Ser inte så trevligt ut mot den vita snön och ännu mindre trevligt på våren då det börjar smälta. Vi hade påsar med oss och det finns påsar i ställningar längs vägarna så det var inget problem.

Vi hade en tydlig arbetsfördelning: jag plockade upp, hon höll i påsen som vi samlade bajset i. Hon sa ‘tack’ för varje lort. Sen böt vi roller. Jag höll i påsen och fick bajset. Men sa ingenting. Efter en stund frågade hon ”Varför säger du inte ‘tack’, mamma?” Tja, det känns väl liksom att kräva lite för mycket, att man ska tacka för bajset. Vi skrattade. Lärdom: kom ihåg att vara tacksam. Speciellt då du får hjälp med att städa upp skiten.

Ett svar till “Varför säger du inte ‘tack’?”

  1. Bor i en liten by. Tråkigt att folk inte plockar efter sina hundar. Vi har inga ställningar, har alltid påsar med mig när jag går en sväng med Alva.

    Gilla

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: