Ett år till på nacken

Vardagen rullar på. För det mesta. Speciellt under dessa COVID-19 -tider är det en ytterst positiv sak. Att kunna konstatera att ”allt är som vanligt”. En liten påminnelse om min personliga risk fick jag dock för några veckor sen, då jag nåddes av beskedet att en f.d. kollega somnat in till följden av spridd bröstcancer. Hon var i min ålder och insjuknade första gången ett år före mig. Vi träffades första gången på jobbet då hon genomgick cytostatikabehandling. Ungefär tre år efter att hon insjuknat första gången, fick hon symptom som visade sig vara cancer i såväl lungor som hjärna. Hon var så full av liv, så glad och godhjärtad. Ett drygt år efter det gick hon bort. Tack för att jag fick känna dig, K, och vila i frid.

Min födelsedag infaller här i adventstid. Det blev uppvaktning med sång och paket på morgonen före jobbet (kortet av yngsta dottern fick jag redan några dagar innan, hon kunde inte vänta till riktiga dagen). På kvällen bjöds jag på sushi i skenet av tända ljus och brasa i sällskap av familjen. Ett samhälle med begränsningar i rörelsefriheten och sociala umgänget har sina positiva sidor!

Välkommen år nr 42!

2 svar till “Ett år till på nacken”

 1. Hej. Inte nog att man har en kronisk sjukdom med medicinering, röntgen var tredje månad och doktorsamtal om resultaten. Covid-19 som även sprids i vårt lilla samhälle med 818 invånare.
  Här i Sverige har de inte stängt några län, affärscentrum eller gallerior. Nära 8000 avlidna nu. Du har det säkrare i Finland som var kloka nog att stänga Nylands län när pandemin började och dessutom hade beredskapslager. Kanske skrivit till dig att jag bodde i Östersundom. på Råvägen innan jag flyttade till Sverige. Väldigt vackert och lantligt på den tiden och nära till det vackra Borgå. God fortsättning på veckan.

  Gilla

 2. Hej!
  Jo, det verkar som att årskontroller på cancerpatienter också förflyttas pga pandemin, och det är ju ytterst sorgligt! Jag vet att en del har valt att gå privat eftersom det är oklart när de får gå. Så det påverkar nog även på den punkten.
  Jag följer med dina texter och utmaningar och även Sveriges situation på ett mer allmänt plan. Här har det varit ganska strikt men för tillfället, trots nya restriktioner igen, är smittosiffrorna inte på väg neråt sedan andra vågen kom igång under hösten.
  Vad intressant att du är f.d. sibbobo!
  God fortsättning åt dej med – ta hand om dej!

  Gilla

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: