Bollhav och julfest

Dagarna fylls av jobb och barnens skol- och hobbyrelaterade ärenden och tillställningar. Speciellt december är riktigt hektisk med alla julförberedelser och julkonserter. Jag har börjat på flere inlägg under den senaste månaden, men inte fått dem färdigformulerade innan informationen eller ämnet blivit för gammal för att publiceras. Tankarna snurrar på ungefär som vanligt. Eller ja, inte riktigt som vanligt, eller som förut. Jag känner mig nämligen, om möjligt, mer tankspridd än vanligt och väldigt glömsk. Mitt i ett samtal kan jag tappa bort den röda tråden (oftast finns det faktiskt en!) och måste leta bland en massa material som snurrar omkring i huvudet. Lite som att vara färgblind i ett bollhav. Svårt att få tag på just den rätta färgen. Nåväl. Detta är kanske det nya ”normala”. Vänja sig, eller vänta att färgsinnet kommer tillbaka och bollarna blir lättare att hitta igen.

Igår var vi på skolans julfest som hölls i två delar pga utrymmesbrist. Min man och jag hade äran att vara med och njuta av två luciatåg, 30 x alla barnen firar jul -ramsor (nej, man kan inte få för mycket av ”alla barnen”), två gånger allsång Nu tändas tusen juleljus, en gång Midnatt råder, en tomteteater och en massa vackra sånger framförda av skolbarnen. Så duktiga! Lilltjejen vår var riktigt nervös innan men hon fixade sin ramsa: ”Alla barnen gick in i kyrkan utom Inga, för hon skulle ringa”.

Idag står en 17 timmars arbetsresa med bil, flyg, färja, taxi och tåg på programmet. I skrivande stund är jag ca halvvägs. Puust! Slutspurt före jullovet!

Bollhav.jpg

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: