Mat i bagaget

Jag är konstant hungrig. Nästan så man stiger upp från bordet efter avslutad måltid bara för att finna sig vid kylskåpet igen. Suck. Det är förstås bättre att ha aptit än att inte kunna få ner nåt, eftersom kroppen behöver energi för att orka sig igenom en och annan dos med gifter ännu. Men för en som är aningen smårund/stadig/kraftig/knubbig/lindrigt överviktig (och superviktig!) så var det ju trevligt att bli av med lite kroppsmassa tidigare i sommar. Den kommer nog tillbaka. Eller har kommit. Med råge. Det är nog medicinerna. Eller hur.

I skrivande stund sitter jag på Arlanda och väntar på bröderna. Föga överraskande. Min älskade faster och gudmor tömde sitt matförråd och skickade med mig hem. Kavring, leverpastej, saft och hönökaka. Mums filibabba! Köpte också lite nougat-choklad. Det finns bättre utbud här än hemma.

Bröllop var det igår. Så roligt, om än aningen pirrigt att stå utanför kyrkan 4 minuter före vigseln medan syskonen mina lyser med sin frånvaro. Ja, pappa, så var det! En av dina söner hade tydligen haft problem med håret och flugan. Du kan aldrig gissa vem. Men dom hann. Det är huvudsaken!

Ett sagolikt vackert brudpar i en naturskön slottsmiljö. Vilken lyx att få höra körsång också, eftersom både brudparet och en stor del av gästerna sjöng i kör och gladde oss andra med sin begåvning. Vi mindre begåvade sjöng stundvis glatt med (då det var tillåtet) men mest ville man bara lyssna och njuta av sången. Talen var alla jättebra; både rörande och kryddade med roliga historier om brudparet. Det var en och annan som torkade sig kring ögonen.

Vid bordet gick vi igenom släktskapet med varandra. Min syster, hennes fästman och jag satt med en kille vars pappa är vår småkusin, syssling. Vilket betyder att han själv skulle bli pyssling med våra barn. ”Jag vill inte va nån pyssling!”, tyckte han. Sorry, pyssling eller inte, det kan man nog inte välja.

Jag hade duk på huvudet i början av kvällen men det blev så varmt så jag tog av den senare. Det visade sig att en släkting inte visste att jag var sjuk. Förrän jag tog av mig duken.  Hoppsan. Nu vet även han.

Tack än en gång, för att vi mumintroll fick vara med! Hoppas ni själva var nöjda med er dag och att ni får en härlig bröllopsresa! (och jo, jag blev mätt)

7E8D810C-E0C0-4F3B-A367-F379DCB07C01

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: