”Jag har förlorat en tävling…

…men vunnit ett val. Har bestämt att stå helt utanför det där som jag blir ledsen av.”

Melissa Horn. 

Jag har en spellista på Spotify med blandade favoriter. Allt från Niklas Strömstedt till Rammstein, Adele via Ghost till Michael Jackson och Sia. Nu vet jag inte om kategoriseringen gick helt rätt men ja, vad jag vill säga är alltså att det är väldigt väldigt blandat. Jag har märkt att låttexter är som horoskop (typ i veckotidningar); de flesta formuleringar kan man känna igen sig i. Oavsett när man är född kan man ha tur på jobbet, ekonomiska bekymmer eller få uppleva kärlek under hösten 2018. Detsamma gäller när man identifierar sig eller sin livssituation med låttexter. Som idag, då jag reagerade på Melissas ord om val att stå utanför det som gör mig ledsen. Lätt som en plätt. I det här fallet. Och tillsvidare.

Idag var det cytostatika 4/6 och första gången CE-kombinationen. Valde dock att ge inlägget en mer dramatisk rubrik. Förlåt alla känsliga men kunde inte motstå frestelsen! Än så länge (i skrivande stund 10h efter behandlingen) inga känningar. 

Efter Melissa kom det Adele med Skyfall. ”This is the end”. Hmm. Inte så passande.

Några andra texter som jag hann med under promenaden (2h, 12km) och som känns som just nu:

Rockabye med Clean bandit: ”You’re gonna grow and have a good life. I’m gonna do what I’ve got to do”

Shakiras fotbolls-vm-låt från några år bakåt: ”You’re a good soldier, choosing your battles, pick yourself up and dust yourself up, get back in the saddle”

Spöket i huvudet: ”And though you turn from me to glance behind, the Phantom of the opera is there. Inside your mind”

Sen en finsk rockgrupp som sjunger: ”Älä usko lauluihin…. ne voi saada sut kaivelemaan asioita, joilta mielesi koittaa sua suojella”. Betyder ungefär ”Tro inte på sångerna… de kan få dig att grubbla över saker som ditt undermedvetna försöker skydda dig från”. Typ. Och det stämmer ju också. Musiken gör både det ena och det andra.

Avslutningsvis citerar jag en pinfärsk blivande hit som en mycket nära (ung) släkting har gjort med sin kompis. ”All good”. Jag kom hem från kliniken till ett städat kök. Ett av barnen hade varit i farten. Igen. Egna smultron som kvällsmål. Vacker kväll (en strimma av rosa skymtar bakom träden. Passande!), friska och svalkande vindar efter långvarig hetta. It’s all good. 

E66628BB-A958-4AA0-8A14-47C18A2D8E7E

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: