I goda vänners lag

Man tror man är glad, på gott humör. Har haft en skön dag. Sen slår man sig ner med goda vänner och oj herregud. Benämningen ”glad” kommer till en helt ny nivå. Ett par timmar av skratt så tårarna rinner (kunde tyvärr inte stanna längre pga sen kväll och barn utplacerade). Oj Gud (ursäkta missbruket), vilket gäng!! Varifrån har vi dimpat ner egentligen. Jag bara måste arkivera och publicera kvällens samtalsämnen, även om vår allmänna intelligens, sociala kompetens och arbetsförmåga överlag kan ifrågasättas på basen av dem. Undrar om värmen, semestern, hemmamammalivet och cellgifterna orsakat tillfälliga störningar i tankeverksamheten. Dom som är nyktra har visst roligt! Ja, nu var ju inte alla helt nyktra men nästan.

Vi funderade om veganer äter gräshoppor (det är ju trendigt med till exempel bröd bakat på gräshoppsmjöl). Och om de inte gör det, är det väl kontroversiellt att äta sallad som väldigt ofta innehåller bladlöss eller andra mikroskopiska levande djurorganismer (är det ett ord?). Och om man tog vegandieten ett steg längre, och endast åt växtorganismer som redan dött av sig själv, och inte blivit skördade i förtid. Till exempel äpplen som trillat ner och själva gjort beslutet att lämna sitt träd utan att nån plockar bort det. Är man då en über-vegan? Kunde man då också äta djurorganismer som dött en naturlig död? Är man då en asätande über-vegan?

En i gänget visste att skaldjursallergiker också kan vara allergiska mot gräshoppor. Tur att jag i närmaste kretsen har varken gräshoppor eller skaldjursallergiker. Det hade inte jag tänkt på, att gräshoppor är skaldjur. Så hur är det med sköldpaddor? Är de skaldjur i samma bemärkelse? Sniglar? Så många frågor.

Om dna-test. Man kan få veta om man har anlag för övervikt och gråhårighet. Tummen upp för den med anlag som lägger på sig lite extra hull. ”Jo men jag har ju de här fetma-generna. Inget att göra nånting åt”. Inte så lätt för den som får resultatet att den inte har anlag för övervikt och visar sig bli det ändå. Vart kan man klaga då?

Miriam Bryant har gjort en härlig version av Sven-Bertil Taubes ”Ett sista glas” och den har av någon orsak snurrat i mitt huvud de senaste dagarna.

”Och alla vänner som jag haft, de tycker det är synd jag far”… ”Jag går min väg men stanna ni. Godnatt, må glädjen lysa er”… ”Men drick med mig ett sista glas. Godnatt, må glädjen lysa er”.

Må glädjen alltid lysa er som solen i sommarnatten. P&K

DA89912F-BE89-446E-81C2-EE4A7F522CBE

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: