Tufft värre

Har kämpat ett par dagar denna vecka. Inte med cancern. Den har jag under kontroll för tillfället. Men bakningen. Suck. Varför varför ska jag prova nya recept med konstiga ingredienser?

Vi gjorde två glasstårtor med födelsedagsbarnet i måndags och den andra blev säkert ungefär som den skulle. Den första har klimpar av dulce de leche (kolasås för er icke-civiliserade läsare). Jag hittade inte färdig sådan i affären så jag gjorde en själv. Googlade. Men tårtreceptet tog inte ställning till hemgjord kolasås. Så jag lärde mig genom trial and error att den hemgjorda, som görs på kondenserad mjölk, borde röras om och göras lite smidigare innan den tillsätts i resten av fyllningen. Nu har jag en glasstårta med kolaklimpar i frysen.

Vi skulle göra cake pops idag också. Det blev inte det. Utan chokladbollar. Det fanns inte hasselnötsmjöl i affären heller, så jag köpte -kross istället och resultatet blev inte sådant som går att sätta på pinnar. Smaken var det inget fel på. Bollar funkar säkert lika bra.

Jag har en god väninna som också brukar få oplanerade resultat när hon bakar. Hon är snäppet mer innovativ och följer mottot ”man tager vad man haver”. Fungerar säkert med det mesta. Men bakning är en vetenskap som kräver mer precision och mindre innovativitet om man vill lyckas med första försöket. Åtminstone vi amatörer.

Imorgon ska vår första tonåring sjungas upp! Hon vill att vi kommer senast halv nio.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: