Ålandsturné i ett badkar

Det blev Åland runt på fyra dygn. I nordliga vindar, växlande molnighet och svalt väder. Stundvis busväder. Typiskt midsommarväder. Nja, inte riktigt illa. Kvällarna var soligast och hamnarna låg i lä. Vi hann se en hel del och möttes av fantastiskt vänlig service överallt.

Inte många under 30-fotare man stötte på. I gästhamnarna låg stora segelfartyg och vårt ”badkar”, för att citera mannen min. Vår fina, inhemska, värdefulla TG King Cruiser som är så ståtlig då hon ligger för sig själv. Allt är relativt!

Vi köpte henne samma år som vi firade 10-års bröllopsdag och gjorde en tur på tumanhand till en gästhamn i huvudstaden. Det blev billigt, eftersom prissättningen gick enligt storlek och den hamnen gör nog business på de större yachterna. Vår TG är under 30 fot, som var minsta kategorin. Rejält under. Vi konstaterade att det ligger andra fina båtar här också, förtöjde vår pärla och gick in mot stan längs kajen. Hmm. Vart försvann båten?! Vi kikade båda två en stund och jaa – där! Förtydligar erfarenheten för er här nedan:

9A1002B7-9118-48C4-B9E3-C21038F8EED6017616D2-4F73-45A0-834E-8469E1223767

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: