”Världen är lite för komplicerad för dig, mamma”

Äldsta dottern delar ut uppriktig respons. Man tackar. Hon försökte förklara skillnaden på ”my story” och ”post på vanlig feed” på Instagram. Jag förstod inte riktigt hennes förklaring. Därav domen.

Världen är lite för komplicerad för de flesta av oss, vill jag påstå. Man blir sjuk i huvudet då man försöker hänga med och förstå ens en liten bråkdel av vad som pågår eller hur framtiden kan se ut. Bäst att leva i nuet och det är ganska enkelt för tillfället. Inte alls komplicerat.

Det var konfirmation 1/3 idag och verkligen trevligt, det halvskruttiga vädret till trots. Man har ju blivit aningen bortskämd med sol och värme denna sommar. Under eftermiddagen bestämde sig Familjerådet, rätt så demokratiskt, för att göra en knapp veckas båtresa till Ålands skärgård med start på måndag. Imorgon kör vi båten till sydvästkusten för att ha lite kortare (och mindre komplicerad) rutt. Hoppas på sol och svaga vindar. Konfirmationsfamiljen hade också funderat på en ålandsresa inkommande vecka! Oj, så roligt det vore att stöta på varandra där också! Jag menar, Åland har ju inte så många kobbar så sannolikheten är stor för ett spontanmöte.

Kvällens sista program blev länsning av jordgubbslandet. Vi plockade även dem som var aningen bleka ännu, eftersom vi kommer att vara borta i många, förhoppningsvis okomplicerade, dagar. Det blev en rejäl skörd som försvann i ett nafs! Jättegoda!

4D8919D2-311D-44A6-9B7D-51CF96CC50A9

 

 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: