Utan hår men full i skratt

Både jag och barnen var beredda på en stor chock i och med håravfallet. Mellersta flickan sa att hon inte vill se mig utan hår. Jag har förberett mig med diverse dukar och en väninna bidrar med en härligt tunn mössa från me&i (obetald reklam). Min man däremot verkade inte orolig. Hör väl till hans roll som stödperson också. Att inte bli hysterisk när övriga familjen är det (hårfrågan hanterar han fint!), så vi behåller nåtslags stabilitet.

Det var faktiskt inte så farligt! Vi bestämde oss för att raka bort det sista för att slippa hårtussar överallt. Och samtidigt för att vänja oss vid den nya looken, som oundvikligen var på kommande. Mannen var stolt över resultatet (rakmaskin + hyvel). ”En ovanligt slät flint”. Mellanbarnet tyckte det såg hemskt ut i ungefär två minuter. Sen fick jag tillåtelse att gå utan duk resten av kvällen men svalt om flinten blir det. Så nu har jag gått med duk både inne och ute. Sover med en mössa också, dock inte så tunn och skön som jag väntar att den sponsrade mössan kommer att vara. #tackvännen

Jag har turen att ha två underbara svägerskor. Den ena av dem nämner sitt tunna hår då och då och har öppet avundats mitt tjocka. Under håravfallsprocessen skämtade vi om att jag kommer ikapp henne vad gäller tunnhet. Det gjorde jag nog. Hennes flint syns inte. Om det tröstar! *skratt*

”Förnuft och hår ryms inte i samma skalle” hade min andra svägerska hört. Hmm. Det var alltså förnuftet som tog överhanden. Det ni! Jag i min tur har hört och läst att håret efter cellgiftsbehandling växer tillbaka ännu tjockare än förut. Vart sjutton det extra håret ska tränga in sig vet jag inte. Öronen?

Jag hittade inte exakt ett sånt citat på svenska efter hastigt googlande men snubblade däremot över några andra lustiga (på livet.se):

Jag har så lite hår att jag blir hjärntvättad varje gång jag duschar.

Flintskallig? Nejdå, det är en solcellspanel för hjärnenergi.

Om det bara hängde på skägget, kunde också getabocken predika.

Sen ännu ett sista. Som inte har med hår eller skallighet att göra. Men en annan läsare kan känna igen sig. Och en hel del andra vet vem jag tänker på. *fnissar högt* #densomsigilekengiver #jobbarhårt #harhumor #tjockhårigochförnuftig #skrattaochnjutavsommaren #bästakusinvitamin

Politiker är medicinska fenomen: de har talorgan som fungerar perfekt utan att hjärnan behöver kopplas in.

E68F87C5-59FB-49E6-9293-28B533AB35B3

 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: