Gentestet

Varken mutation eller större risk för att få cancer hittades bland mina gener! Jättebra nyhet! Vad gäller faderskapstestet kom det inget svar. Hade ju varit väldigt high-tech att på basen av endast mitt saliv kunna bestämma fadern till mina barn. Så enkelt är det inte. Om nån trodde det.

Jag kommer att få hem en bunt papper med noggrannare information men det viktigaste fick jag höra direkt av läkaren. Så skönt! Med tanke på egna barn, syskon och deras barn. Jag fick ändå en remiss till något slags ärftlighetsutredning, eftersom det tydligen inte är riktigt svartvitt det här med ärftlighet och genmutationer. Det är ju bra, att det gås noggrant igenom och det görs det för alla ”unga” fall samt för dem som haft nära släktingar med bröstcancer. Jag uppfyller ju båda.

Idag är det tre veckor sedan jag fick första docetaxel-dosen. På grund av helgdagen, midsommarafton, flyttades följande dos till inkommande måndag. Håret är riktigt tunt nu, men har ännu inte rakat bort det. Vi hade en riktigt trevlig kryssning med flickorna och nu ser den här unga kvinnan fram emot midsommarhelgen med nära och kära, stora och små! Kanske lite fotboll med ena ögat.

Yngsta flickan, pratkvarnen, meddelade häromdagen att hon ska börja åka motorcykel när hon blir stor. Åtminstone moped. Nej, tyckte jag. Det är för farligt. Nästa förslag var motocross. Absolut inte! Hon förstår sig på förhandling. ”Men jag tänker inte börja dricka öl eller alkohol. Inte ens i kyrkan!”.

Glad midsommar och var försiktiga med motorcyklar och kyrkobesök! Det kan bli en ödesdiger kombination!

7FE60828-4894-4F4D-8313-1CF81894AC00

Ett svar till “Gentestet”

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: