Första slutet är nära

Imorgon på morgonen tar jag sista dosen av Capecitabine. Rond 1/6 avklarad i och med det. Tummen upp! Sen följer tio dagars paus från gifterna, tack vare midsommarhelgen, annars hade det varit sju dagar till nästa förgiftningsperiod. Under den tiden har jag blodprov och läkarmottagning samt eventuellt en kryssning med barnen. Om läkaren ger lov. Vore trevligt med en liten semestertripp.

Det känns som att jag fått cytostatika under en längre tid än två veckor. Man vänjer sig ganska fort vid nya vanor. Tabletter (håll koll på måltiderna), saltbad för att skydda naglarna (trååååkigt), smörja händer och fötter, lacka naglarna (inte lika ofta som det andra), gymnastik osv. Snart kommer dessutom ”knyta turban” med på listan. Jag övade igår. Det gick ganska bra faktiskt. Håret var lite i vägen. Men ja, det problemet faller ju bort. Bokstavligen. *fniss* Och eventuellt behövs mer fokus på födan om mina blodvärden är åt pipsvängen. Hur sjutton de som jobbar hinner med allt det här är ett mysterium.

Jag köpte en gympakäpp åt mig idag. Har hittills använt skaftet från golvskrapan. Den går att ta loss. Jag ville inte investera i dyra Gymsticks men en kollega gav tipset att skaffa ett helt vanligt träskaft (som hör till sopborste men utan borsten alltså). Smart! 1,90 euro. Det var rimligt!

Det ska bli varmt väder under helgen. Kanske ut med båten igen. Härliga sommarhav – dig får man inte överdos av!

1B00EB9D-BE4C-4289-B079-D1C8C943D8D8

 

 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: