Immunförsvaret

Kroppen skyddar oss från en hel del fiender; bakterier och infektioner, som attackerar den. När cancerceller uppstår, har de lyckats lura immunförsvaret. Ett starkt immunsystem inte bara minskar risken för att få cancer (eller återfall) utan är också en viktig del i tillfrisknandet. Speciellt efter förgiftningsperioden gäller det att få immunsystemet på en bra nivå igen, eftersom kroppen ska sköta resten själv.

Cellgifterna tar mer eller mindre kål på kroppens försvarsmekanismer och det finns många sätt att försöka få försvaret så starkt som möjligt. Typ: ät frukt och grönt, skippa sockret, mjölet och alkoholen. Ja såklart. Det gissar man ju. Sov gott, stressa inte, motionera och skratta. De sistnämnda är inga problem för mig. De förstnämnda… Nja, finns rum för förbättring och nu i det här ”tillståndet” försöker jag det. Men choklad! Och smörgås! Och mousserande vin (inte under cellgiftsbehandlingen dock, eftersom levern belastas)! Såå gott! Tänkte försöka göra ett avtal med försvaret; mer motion och skratt, lite choklad istället. Blodproven berättar säkert nåt. Om strategin är acceptabel eller om den bör ändras.

Från vita blodkroppar till vit pion: en drottning i blomrabatten.

63ABB20A-E550-4206-9531-804495888CAC

 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: