Nu är det smörj som gäller

Medicinskåpet utökades i slutet av veckan med följande burkar och askar:

  • Kortison,  demaxetason (för att motverka allergisk reaktion; tre doser i samband med docetaxel-behandlingen)
  • Cytostatika, capecitabine (30 min efter frukost och kvällsmål under två veckors tid)
  • Somac (mot halsbränna, tas en timme före måltid)
  • Imocur (mot diarré). Tas vid behov 1-8 kapslar per dygn. Får inte tas i förebyggande syfte
  • Primperan (mot illamående). Kan tas i förebyggande syfte

Andra hjälpmedel för att lindra besvären:

  • Mild tvättlösning från apoteket för händer och fötter
  • 30% bassalva
  • Salva, tabletter, olja och tandkräm för torra slemhinnor

Suck. Hoppas hjärncellerna inte tar så mycket stryk – en hel del att hålla reda på!

Så här långt i behandlingen har jag tagit tre piller mot illamående. Hade lite halsbränna en kväll kring läggdags och tänkte ta en tablett mot det. Enligt instruktionerna skulle man ha tagit den en timme före måltid. Jaha. Så man borde ha vetat då om man får halsbränna tre timmar senare. Missade alltså det tåget och nu får de tabletterna allt ligga för sig själv. I protest. Jag klarar mig utan er. *fnys*

Idag kände jag mig ganska trött mitt på dagen. Hade varit ute på vår (för tillfället) sedvanliga promenad med hunden och den envisa pratkvarnen igen och pysslade lite i trädgården. Plötsligt blev jag matt och lade mig i säng ett par timmar. Det  gjorde susen och jag var uppe igen – som tur! På programmet stod nämligen gudsonens 17-årskalas och hans lillasysters 15-årskalas. Det var gott och trevligt som vanligt och barnen fick träffa sina kusiner. Alltid skoj! De äldsta kusinerna vet jag inte om glädjer sig lika mycket som de yngre. Kanske glädjen tas ut i efterskott. När alla gästerna gått hem?

Vad gäller biverkningar så tycks hudbesvären och torra slemhinnor vara de mest sannolika så nu smörjs det morgon, middag, kväll. En riktigt fet och mjukgörande kräm på både händer och fötter. Det betyder att man ju inte kan gå och inte använda sina händer. Åtminstone inte till hushållsarbeten. Så synd……

04BBAE56-5BFD-4E4D-8500-2B3B3B48D935

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: