Ett glas rosé på det

Så var det träff med en cancerläkare igen. Jag hade med mig min man och en ifylld blankett som hon gick igenom. Blanketten, inte mannen.

Vi diskuterade gentestet, vars resultat inte kommit än, och hon gick igenom dittan och dattan, mediciner och behandlingar, tidtabeller och biverkningar. Inget om tomografin. Tänkte att hon kör med uppvärmning och förbereder oss inför resultaten. Sen plötsligt: ”Ja just det, tomografin. Ursäkta, jag glömde, resultaten var alltså rena!”. Ja men vad trevligt! Också det att du delar med dig av den informationen *himlar med ögonen*.

Jag fick en bunt recept på mediciner och instruktioner om vad som ska tas när, hur mycket och vilka biverkningar som kan komma av vilket preparat. Det viktigaste att komma ihåg just nu är kortisonet som ska tas kvällen och morgonen före behandlingen. Sen ska jag infinna mig på kliniken på fredag i god tid före kl. 0900. Jag kommer alltså att få två olika cytostatika; ett intravenöst och ett som tas genom munnen men som också går till blodomloppet via levern. Tror jag det var. Och det belastar den stackaren. Så alkoholkonsumtionen får inte bli alltför hög. Inte helförbud dock. Men för säkerhets skull tänkte jag passa på. Och ta ut glädjen med ett glas rosé på terrassen en helt vanlig tisdag. Nej, inte helt vanlig! En rekordvarm tisdag i maj utan obotlig cancer i kroppen. Skål på det!

F1CB5280-75CD-4535-8C5A-7525F9E04284

 

3 svar till “Ett glas rosé på det”

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: