D-vitamin och basisk föda

Min man är påläst i ämnet cancer. Jag har fått ta del av det han läst och hört på nätet (somliga källor mer vetenskapliga än andra) och en av de mest intressanta teorierna har att göra med vitamin D och basisk föda.

Höga halter av D-vitamin har visat både förebygga bröstcancer och minska tillväxt och spridning. Jag är inte certifierad att ge kostrådgivning, men eftersom D-vitamin redan hör till officiellt godkända kosttillskottsrekommendationer så kan jag upprepa: ät D-vitamin. Och rådfråga läkare (eller googla).

Det här med att ha högt pH-värde – det är verkligen intressant vill jag lova! Kort sagt: cancerceller kan inte leva i en kropp med hög (basisk) pH-nivå. Självklart innebär en basisk diet att man helt lämnar bort kaffe, socker och alkohol. Istället kör man med grönt te, broccoli och färskpressad citron. Mums.

Bäst att inte dra förhastade slutsatser. Jag väntar med att köra den dieten efter att de traditionella och vetenskapligt godkända metoderna inte längre visar väntat resultat. Man vill väl inte förlora livskvalitet i onödan.

Jag tjuvstartar med en bild på rhododendron, som inte rktigt slagit ut än. Men den passar ihop med dagens tema; Vad har rhododendron gemensamt med cancerceller?

– Den växer i sur jord.

BDA1B5ED-B71F-4BD9-BC2B-A8CC8CCCD6D4

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: